مراقب گوشت تازه باشید
گوشت تازه اگرچه بسیار لزیز است و فواید بسیاری دارد اما میتواند خطرناک نیز باشد
و منجر به بیمای های خطرناکی چون تب کریمه کونگو شود .
پس چه به هنگام ذبح دام چه بهنگام قطعه کردن گوشت نکات زیر را رعایت فرمایید :
هنگام تماس با دام و ذبح دام از وسایل حفاظتی مثل دستکش لاستیکی، ماسک، عینک محافظ
چشم، روپوش و غیره استفاده شود، هنگام پاک کردن و قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده شود.
گوشت تازه ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس با پوشیدن دستکش
آن را قطعه قطعه کنید و نکته دیگر اینکه از مصرف بافت های دام (گوشت، جگر و …) به صورت خام
یا نیم پز خودداری کنید.
در صورت وجود زخم یا خراش در دست، از ذبح دام، تماس با دام و قطعه قطعه کردن گوشت،
خودداری کرده و یا از دستکش استفاده استفاده شود و در صورت تماس دست یا سایر قسمت های
بدن با خون و ترشحات دام، آن قسمت را بلافاصله با آب و صابون، شستشو داده شود.
هنگام تماس با دام از پوست خود در برابر گزش کنه محافظت کرده و در صورت گزش کنه از له کردن
آن بر روی پوست خودداری و با استفاده از پنس، کنه را با دقت از پوست جدا کنید و در این میان
محل ریخته شدن خون و سایر ترشحات دام را به صورت کامل با استفاده از مواد شوینده و ضد
عفونی کننده شستشو داده شود.